Nationaldagsfirandet!

on

Hej

Oj vilken härlig vecka jag haft, och den är inte slut än!

Veckan började med Nationaldagsfirande 6/6.

Annika och Cecilia hade tillsammans med Malin Källström anordnat nationaldagsfirande i folkparkstema med 32 st vintageutställare från hela landet. Jag hade ca 15 utställare hos mig i stora huset , resten stod nere på fotbollsplan som tjejerna hade hyrt för ändamålet. Där var även lekar för barnen och  Annikas mamma Heidi fick vara lektant =) hon gjorde ett strålande jobb. Barnen hoppa säck, balanserade potatis på sked i munnen och massor med annat kul. Barnen hade kul och kom svettiga upp till gården för dricka.

I fiskdammen stod Cecilias dotter Isabel med bästa godispåsarna och lite annat smått och gott till de större barnen. Godispåsarna tog slut och Isabel improviserade snabbt och gjorde nya. Peter stod i lotteriet och lotterna var jätte poppis då Malin hade fixat bästa priserna. Även tipsrundan tyckte många var kul….gissa sagan var temat.

Sockervadds Gustav var på plats och en doft av smält socker spred sig över gården.

Malin fixade med Lindyhopp musik till dansbanan och folkparkskänslan infann sig när man hörde musiken i bakgrunden. Även auktion anordnade Malin och flera besökare gjorde några fynd.

Annika och Cecilia hade tagit fram matstånden ute på gården och där kunde man bland annat fika, äta korv eller avnjuta Cecilias fantastiska pulled pork som fick puttra i pannan ute. Hon serverade den med dijonäs och sallad i en nybakad baguette….bbq sås fanns att hälla på om man ville. Det gick som smöööör i solsken.

Glasskiosken var poppis bland barnen, TUR att Annika åkte och köpte mer glass dagen innan.

Jag hörde Annika och Cecilia prata om hur många de trodde skulle besöka oss. det var ju första gången detta anordnades hos oss. Ena sekunden sa de ” vi förbereder oss för lite lätt kaos” och andra sekunden sa de ”fast tänk om det inte kommer någon, ska vi ta det lite lugnt kanske”. Sen bestämde de sig för att preppa så de var väl förbereda för de 3000 gäster Malin trodde vi skulle få. TUR var väll det….det kom så mycket folk, solen sken och alla var så glada.

Inne hos min syster  ”lilla cafét” stod Hannes och Julia och bakverken gick snabbare än de hann få ut mer. Hannes knapprade febrilt på kassan och Julia stöttade med kaffe och godsaker. Som tur var kunde Heidi hjälpa till när lekarna var slut.

Ute på gården fortsatte kön att växa men Cecilia, Annika och Yvonne (som fick vara korvgumma denna soliga dag) jobbade snabbt och effektivt och jag såg inte annat än leenden nere på gårdsplan. Jo det är klart att vissa tyckte det var trisst att stå i en lång kö men det känndes som gästerna ändå njöt av dagen och glädjen runt om. yvonne

Dagen var helt magisk och jag hörde Annika och Cecilia stolt prata om sin duktiga personal. Jag Härrengens Gård är så glad att jag får skina igen, att så många som bor här vill komma och umgås här på gården hos mig. TACK för att ni gjorde min dag den bästa!

Jag lever igen och känner att vi har en rolig sommar framför oss.

Hälsningar

Herrängens Gård

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s