Semestertider

Hej Gårdshuset här.

Jag har varit på semester så därför har jag inte skrivit på ett tag.  Efter en hektisk vår bestämde jag mig för att riktigt stänga av och samla energi för höstens alla evenemang och bröllop….nu känner jag mig lite mjukare i hörnen och det knarrar inte fullt lika mycket i trappan =)

Cecilia hann också med lite semester. Hon tog med sig man och tre barn till Spanien. Hon såg ut som en nyponros när hon kom tillbaka, då drog Annika med familj till Spanien…och nu ser hon också ut som en nyponros =)

Nyponros

Både Annika och Cecilia har varit på gården den här veckan och jag känner hur energin flödar….inte ens vårt kära husspöka mödar sig med att komma ut. Han brukar vänta tills tjejerna är lite trötta. Han tror han kan skrämma dem …..ja ok Cecilia är faktiskt lite skraj när han ser till att det knarrar på övervåningen på kvällarna men Annika brukar gå upp och titta om det är någon där . Då blir Rune ( ja spöket heter Rune) jätte rädd och gömmer sig. Jag antar att Annika genomskådat honom.

spöke

Igår var ett par förbi som gifte sig på gården förra sommaren, nu kom de med barnvagn och en plutteliten sötnos snusandes gott. Föräldrarna strålade och passade på att ta en glass i solen medan lillen sov. Sååååå roligt att de kommer tillbaka och visar upp sin fina familj. Jag gläds så åt all kärlek jag får uppleva i huset på helgerna, kanske därför jag överlevt så många år.

kärlek

Fast jag rymmer massor av kärlek och tack vare er alla. hjärta 3

 

Idag hittade Cecilia mamma pappa och flera barn grodor på gruset.

De kommer nere från långsjön och förvirrar sig. vissa av dem är så pluttiga och små. Cecilia bar ner dem men det var svår att hålla dem i handen sa hon för de var så livliga. grodor

”I gruset vi hitta dessa små söta, jag tror de vill till sjön och bli lite blöta. Långsjöns grodor hoppar väldigt snabbt, vi släppte dem vid bryggan och såg de simma glatt”

På eftermiddagen hörde jag musik i salen och det såg ut som Annika ville testa dansgolvet inför helgens fest. Vi har en stor fest på lördagen och jag antar att Annika ville kolla så golvet håller 😉

 

Det var full rulle på gården idag och trädgården var full av lunchgäster.

Cecilia stod i cafet och körde ut godaste lunchen, det doftade asiatisk kycklinggryta över hela gården och salladen med avocado ,tonfisk och ägg såg magisk ut. Det är så himla roligt för varje dag kommer det nya gäster till gården som aldrig varit hos oss förut. Cecilia tar emot dem med ett leende och inte sällan luktar hon underbart av nybakta kardemummabullar. Jag ser hur Rune (ja spöket alltså) står tryckt mot fönsterrutan och önskar han kunde äta upp hela fatet med bullar. En gånga när bullarna stod på bänken inne i gårdshuset stod han där och nosade…..han hörde inte att någon kom in genom dörren och blev så skrämd och hans vindslag fick en bulle att ramla ner på golvet. Jag hörde hur Cecilia förbryllade sig över den där bullen på golvet,  och där satt Rune i taket och ville bara att hon skulle gå =)

bullar

Nä nu är det dags at sova, jag såg några gå med sina hundar över gårdsplan nu på kvällen….jag tycker om sällskap.

Var rädda om varandra så hörs vi snart igen.

Natti natti

Gårdshuset

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s